Eva Groenewoud: zoveel meer dan een dokter

24-08-2021 | 11:04

Eva Groenewoud, een van de gezichten van Geef alles voor ALS, werd door NH Nieuws geïnterviewd over haar beroep en passie als gynaecoloog en hoe ALS hier abrupt een einde aan maakte. Lang was Eva een veelgeprezen en vooral een geliefd gynaecoloog, die de geboorte van wel honderden kinderen mogelijk heeft gemaakt in haar carrière. Als gynaecoloog stond ze bekend om haar betrokkenheid en persoonlijke begeleiding van haar patiënten. 

In 2020 wierp een gebeurtenis een schaduw over haar carriére; Eva werd gediagnosticeerd met ALS. En een genezing is er nog niet. Daarom heeft Eva, ook moeder van twee kinderen, besloten haar resterende tijd er volledig voor haar eigen kinderen te zijn. 

ALS heeft het leven van Eva volledig omgegooid:  "Ik had ook nog zoveel mensen blij kunnen maken en had zo graag door willen gaan. Het glipt nu allemaal zo door je vingers heen. Een stuk identiteit valt tegelijkertijd ook van me weg. Als mensen me vroegen wat ik voor werk deed, zei ik niet dat ik werkte als gynaecoloog, maar dat ik gynaecoloog wás."

Het tragische verhaal van Eva is helaas niet op zichzelf staand; jaarlijks krijgen 500 mensen de diagnose ALS. Wij zijn Eva ontzettend dankbaar dat zij zich wil inzetten voor Geef alles voor ALS zodat we hopelijk snel een medicijn vinden tegen ALS, PSMA en PLS. 

Wil jij je ook inzetten voor Eva? Maak dan nu je actiepagina aan en geen op 10 oktober alles voor ALS.

Doe mee