Rondje Friese Meren in de strijd tegen ALS

29-09-2021 | 11:20

Ronald de Jong is een van de actievoerders die al een ontzettend indrukwekkend bedrag heeft opgehaald voor onderzoek naar ALS. Wij vroegen hem naar zijn motivatie:

"Wij zijn helaas al heel wat jaren bekend met het fenomeen ALS. Een hele goede vriend van mijn ouders is na een hele lange strijd tegen deze rotziekte in 2013 hieraan overleden.

Daarnaast zijn er op dit moment in ons nabijheid een aantal personen die de diagnose ALS gekregen hebben.

Mijn actie ga ik doen om voor de stichting ALS zoveel mogelijk geld op te halen natuurlijk, maar in het bijzonder ga ik mijn actie doen voor Eva Groenewoud, helaas één van de gezichten van deze actie.

Eva en ik kennen elkaar al geruime tijd via het skûtsjesilen en hebben meerdere feestjes mogen organiseren. Ik schrok dan ook enorm toen ik hoorde dat zij de ziekte ALS heeft. Toen ik de actie, Geef alles voor ALS, voorbij zag komen kon ik niet anders dan blijven denken aan het feit dat ik in de gelukkige omstandigheid ben dat ik iets kan doen. Slechts een uurtje (of iets meer) mijzelf keihard uitdagen en in het zweet jagen is toch makkelijk te doen. Sterker nog, je hoeft jezelf niet per se uit te dagen dus is dit voor iedereen een actie waar ze aan mee kunnen doen.

Wat ik precies ga doen? Ik ga vanaf huis een rondje maken rondom de Burgumermar, eerst 5,5 kilometer hardlopen om vervolgens op de mountainbike de rest van het rondje af te maken in een zo snel mogelijke tijd."

Wij wensen Ronald veel succes op 10 oktober en zijn heel dankbaar voor zijn bijdrage aan Geef alles voor ALS. Zijn actie steunen kan hier, of maak zelf nog een actiepagina aan en geef op 10 oktober 1 uur van je tijd in de strijd tegen ALS.