Johan Meijerhof

Eind 2019, zijn mijn vrouw tegen me: “Ga nu maar eens afvallen”. Berg op- en aflopen kostte moeite. Als goed voornemen ging ik begin 2020 naar de sportschool. Al snel zei de instructeur toen hij me op de loopband hoorde lopen: “Ik hoor een klapvoet, je moet naar de huisarts”.

 

Een lang verhaal kort gemaakt: In juni 2020 in het UMC Utrecht de definitieve diagnose ALS. T.o.v. mijn ouders en grootouders zag ik tientallen levensjaren in een klap verdampen. Pensioen, je wilde er eigenlijk nooit aan denken en dat hoef ik nu ook niet meer. Mijn pensioengerechtigde leeftijd ga ik met vrij forse zekerheid niet halen. Toch even wennen, die gedachte. Positief omdenken, je kunt ook eerder dan gepland kiezen voor een ander leven. Daadwerkelijk de dingen doen, die je altijd nog wilde gaan doen.

 

Ik ben 58 jaar en ondernemer en heb ik tientallen projecten geïnitieerd en getrokken. Mensen om mij heen zeggen dan ook: “Voor jou gewoon weer een nieuw project.” En zo benader ik het inderdaad ook, maar ik heb dit project zeker niet zelf bedacht en gestart. Wel kies ik er voor om zo normaal en zelfstandig mogelijk door te gaan met mijn leven. Maar ieder kwartaal gaat er wat af en moet je op bepaalde punten weer opnieuw een oplossing vinden of balans zoeken. Zo volgt de ene uitdaging de andere op.

 

Gelukkig staan we er niet alleen voor. Iedereen kan helpen door zelf een klein projectje op te pakken. Ik wil je daarom vragen om namens mij of een andere ALS lotgenoot op zondag 10 oktober alles voor ALS te geven. Dat kan door een eigen sportieve prestatie neer te zetten en je daarvoor te laten sponsoren. Het is voor een goed doel. Voor ALS is er nog geen behandeling of medicijn. Zelfs de oorzaak moeten we nog ontdekken. Alle giften en sponsorgelden helpen mee om die zoektochten mogelijk te maken.

 

Want voor ALS patiënten zoals ik, is er geen tijd te verliezen.

 

Bekijk alle
24-09-2021 | 18:03
24-09-2021 | 08:38 Johan was jaren onze buurman en daarnaast vader van een goede vriend van mij! Daarnaast is er nog veel te weinig bekend over deze vreselijke ziekte en telt iedere donatie!
23-09-2021 | 22:08
23-09-2021 | 21:46
23-09-2021 | 21:37
Bekijk alle

Dank je wel voor jouw inzet afgelopen zondag

11-10-2021 | 17:53 Wat geweldig dat jullie afgelopen zondag alles hebben gegeven in de strijd tegen ALS. Samen met jou hebben er 155 mensen alles gegeven door te fietsen, te rennen, te wandelen, te roeien, te boksen en nog veel meer. Jullie hebben gezorgd dat we weer een stap dichter bij een medicijn zijn tegen deze vreselijke ziekte. Er is tot nu toe meer dan €67.000 opgehaald. Namens Peter van Voorst Dank je wel!  
Lees meer